Ajánlások

Starcz Ákos, vezérigazgató
Bookline.hu


„Hiánypótló és átfogó szakkönyvének megírásával Dr. Eszes István nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy részletes pillanatképet készítsen az e-kereskedelemről, annak fajtáiról, történeti hátteréről és az ehhez kapcsolódó szakterületeken átívelő, hasznos ismeretekről. Egy ilyen pillanatkép azért óriási feladat, mert például manapság az áruházláncok, gyógyszercégek, bankok olyan platformokon költik el értékesítési és marketing-költségvetésük jelentős részét, amelyek pár éve még nem is léteztek. Az internet megjelenése fenekestől forgatott fel mindent: egyik nap milliomosokat csinált diákokból, másik nap kíméletlenül söpört el megdönthetetlennek hitt üzleti modelleket és az azokat alkalmazó, évszázados múlttal rendelkező cégeket. Ez biztos jele annak, hogy gazdasági környezetünk soha nem látott, turbulens mozgásban van, ami megkívánja a szereplőktől a naprakész ismereteket és a folyamatos tanulás képességét.
Ajánlom a könyvet minden kereskedelemmel, e-kereskedelemmel és online marketinggel foglalkozó szakembernek, valamint mindenkinek, aki szeretne egy kordokumentumot arról, hogy mit gondoltunk 2012-ben arról, amit e-gazdaságnak hívtunk.”
 

Kis Ervin Egon, elnök
Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SZEK.org)

„»Analóg« könyv a digitális gazdaságról? Botorság – mondhatnánk első nekifutásra, ám ha elkezdjük olvasni Eszes István művét, megértjük azt is, hogy a papír fizikai korlátai mégiscsak bírnak egy behozhatatlan előnnyel: a nyomtatott szöveg maradandó. Tudást összefoglalni, kanonizálni, intézményesíteni csak hagyományos formában lehet, csak a nyomtatott, s ezáltal rögzített szöveg képes viszonyítási pontot nyújtani. A digitális tér folytonosan változó, átírható, aktualizálható hipertextjei bámulatos dolgokat tettek lehetővé, ám örökös bizonytalanságban tartanak bennünket az érvényességüket illetően. Úgyhogy azt javaslom a téma iránt érdeklődőknek, bátran vegyék fel könyvtárukba ezt a kötetet, ha szeretnének egy olvasmányosan megírt, mégis szakmailag kifogástalan, jól rendszerezett, átfogó tudást nyújtó, biztos kiindulási pontot a digitális gazdaság témakörében, amely maradandó és érvényes képet rögzít az elmúlt másfél évtized izgalmas »e-folyamatairól«. Amire pedig a papír nem képes, azt pótolja a könyvhöz kapcsolódó honlap, amely térben és időben kiterjeszti, aktualizálja és folyamatosan frissen tartja az írott szöveg hordozta tudást.”

 

Az alábbi linken Mártonffy Attila tollából olvashat egy recenziót a Digitális gazdaság című könyvről, amely az it Business online kiadásában jelent meg:

 http://www.itbusiness.hu/Fooldal/hetilap/business/Offline_a_digitalis_gazdasagrol.html